Keresés

Elérhetőség

Befogadó Társadalomért Egyesület
Pozsonyi u. 20.
Esztergom-Kertváros
2509

Adószám: 18029655-1-11

06/20-508-13-27

befogadotarsadalomert@gmail.com

A Befogadó Társadalomért Egyesület a Városi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” (2021.) című pályázati felhíváson támogatásban részesült. 

A projekt címe: 

"A Befogadó Társadalomért Egyesület ingatlan-tulajdon szerzése / a Gipsy Style Varroda és Roma Közösségi Befogadó Tér kialakításának alapjai", VCA-KP-1-2021/1-000380

A megvalósítani kívánt cél rövid tartalmi leírása: A projekt célja, hogy telek megvásárlásával megalapozza, hogy Esztergom-kertvárosban létrejöhessen egy olyan közösségi-kulturális létesítmény, ami helyet ad a roma nőket foglalkoztató, társadalmi vállalkozásként működő Gipsy Style varrodának; továbbá közösségi ház funkciójával lehetővé teszi a roma kultúra ápolásának gyakorlását és esélynövelő foglalkozások, programok, szakmai fórumok megvalósítását. A tervezett hosszú távú tevékenységek jelentősen csökkentik a cigánysággal kapcsolatos előítéleteket és növelik a roma nők gazdasági aktivitását, foglalkoztatottságát.

A projekt keretében 2021. november 25-én megkötésre került az adás-vételi szerződés, mellyel Egyesületünk megvásárolta az Esztergom-kertváros, 604/20 hrsz. telket. 

Köszönjük a Magyar Állam és a Miniszterelnökség támogatását!