Keresés

Elérhetőség

Befogadó Társadalomért Egyesület
Pozsonyi u. 20.
Esztergom-Kertváros
2509

Adószám: 18029655-1-11

06/20-508-13-27

befogadotarsadalomert@gmail.com

Cigánylabirintus

2015.08.24 11:38

A Befogadó Társadalomért Egyesület a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával, a NEA-E-15-0094 azonosítószámú projekt keretében a roma kisebbségekkel szembeni előítéletek mérséklésére saját képgaléria elkészítésével hívja fel a figyelmet. A képgaléria a Cigánylabirintus című könyv sémájára készült el, mely egy izgalmas szerepjáték is egyben. A labirintusszerűen összeállított egyedi képtár végigjárása során a főhős helyzetébe élve magunkat a saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg, milyen is egy előítéletes környezetben élni mindennapjainkat. A történet főhősei maguk a résztvevők, ők alakítják saját sorsukat, dönthetik el, merre mennek tovább. Szerepjátékunk sokakat ráébreszt arra, hogy tennünk kell az előítélet-mentesség ügyéért a tolerancia erősítésével!

Várjuk középiskolai csoportok, osztályok jelentkezését a labirintus bejárására.

A program kb. 60 percet vesz igénybe, melyen egyszerre maximum 30 fős csoport tud részt venni. A labirintus végigjárását egyesületünk munkatársai szakmai koordinációval segítik, ezáltal hozzájárulnak a történések ok-okozati összefüggéseinek megértéséhez, feldolgozásához. A foglalkozás ingyenes, a jelentkező csoport intézményétől a résztvevői létszámnak megfelelő osztály - vagy egy egyéb terem, biztosítását kérjük. A foglalkozást javasoljuk egy osztályfőnöki óra keretében tervezni.

 Jelentkezni, illetve bővebb információt kérni 2015. szeptember 15-ig (14 óráig) lehet Schiller- Kertész Judit programkoordinátornál az alábbi elérhetőségeken:

Tel.: 30/519-7181, email: befogadotarsadalomert@gmail.com

 

Kelt.: Esztergom-kertváros, 2015. augusztus 24.                                  

 

Tisztelettel:

                                                                        Sztojkáné Hergovics Györgyi